20 najpopularnijih ženskih i muških imena u Srbiji 1970-1980. godine

Najčešće srpsko muško i žensko ime od 1970-1980

U tabelama ispod možete naći top listu 20 najpopularnijih kako muških tako i ženskih imena 1970-1980. godine. Ono po čemu će ova generacija imena biti zapamćena je sasvim sigurno ona! Opet je došla i obasjala sve.

 

Jelena

Poslednji put je ime Jelena bilo na 17. mestu liste popularnosti devojčica rođenih pre 1940. godine. A onda je potpuno nestalo sa scene. I onda odjedanput je Jelena opet tu . Pojavila se tako iznenadno kao i što je otišla, i odmah se popela na tron. Od tad pa do dan danas će liste popularnosti biti nezamislive bez Jelene. A po prvi put na listi najzastupljenijih ženskih imena će se naći Danijela i Nataša. A Snežana, Vesna i Gordana, koje su u prošloj generaciji bile na prva tri mesta, su poslednji put među najpopularnijim srpskim ženskim imenima.

značenje imena Dejan

 

Na top listi srpskih muških imena se na vrh probio Dejan. Ovo muško ime slavenskog porekla je bilo veliki hit i držalo je ubjedljivo prvo mesto celu deceniju. Ova generacija će ostati upamćena i po tome što se prvi i poslednji put na listi najčešće davanih imena dečacima nije našlo i ime Dušan.

Loading...