20 najpopularnijih ženskih i muških imena u Srbiji 1960-1970. godine

Najčešće srpsko muško i žensko ime od 1960-1970

U tabelama ispod možete naći top listu 20 najpopularnijih kako muških tako i ženskih imena 1960-1970. godine. Iako sasvim izvesno većina onih koji su postali roditelji u Srbiji u ovo vreme nisu imali puno veze sa Woodstokom  i "flower power" načinom života, ipak se na sam Vrh iznenada probila cvetna boginja proleća Vesna, Preciznije rečeno hipi Vesna se plasirana na drugo mesto, jer na vrhu je vladala snežna kraljica Snežana.

 

Nova generacija imena

Ali nije samo na vrhu ženske top liste "toplo-hladno". Može se reći da je vreme dosade kod ženskih, ali i kod muških imena, sasvim izvesno prošlo i sa ovom generacijom prvi put se pojavljuju Dragana i Slađana, koje će još neko vreme ostati tu, ali i Suzana i Tatjana, koje su samo ovu deceniju na top listi najpopularnijih ženskih imena.

značenje imena Goran

A na listi najzastupljenijih muških imena je prava smena generacija. Jovana je po prvi put smenio Ivan. A mnogi su po prvi put na listi od kojih izdvajamao tri imena: Goran, Dejan i Saša. Sva tri imena su odjednom postala pravi hit i uletila na sami vrh liste trend imena.

 

 

 

Loading...